søndag 15. april 2012

Litt om Google Analytics


Google Analytics er et måleverktøy laget av, som navnet tilsier, Google. Dette verktøyet er gratis, og kan brukes av alle. Med dette måleverktøyet kan man se detaljert statistikk i forbindelse med besøkende av din hjemmeside, blogg osv. Dette et det mest brukte måleverktøyet til dette formålet i verden, og 57 % av de 10 000 mest populære nettsidene verden over bruker Google Analytics [1].  Dette er et veldig kraftig og fleksibelt verktøy, som er ganske enkelt å sette opp mot din nettside. Google Analytics offisielle side finner du på: http://www.google.com/analytics/.  Med dette som verktøy er du bedre forberedt på å skrive målrettede annonser og styrke markedsføringstiltak. Det finnes også en Premium versjon Google Analytics som gir deg enda mer funksjonalitet og support tjeneste.

Med Google Analytics kan du se hvor besøkende på din nettside kommer fra, hvilken nettleser de bruker, hvor mange sidevisninger din nettsiden  har, om de bruker mobile enheter og mye mer. Man kan også se om dine besøkende har kommet til din nettside ved hjelp av søkemotorer eller om de har blitt henvist dit fra andre nettsteder. Det er også lett å eksportere data fra Google Analytics til for eksempel en PDF fil eller et Excel ark, og i bedriftssammenheng kan disse resultatene lett tas med til leder/sjef i en bedrift, slik at han/hun kan se resultatene. Det finnes også en del tredjeparts leverandører som levere tjenester som du kan kjøre sammen med Google Analytics. Et eksempel er Analytics Pro, denne er laget for et bedre brukergrensesnitt på mobile enheter. Det finnes også mange flere. En oversikt over disse finner du på: http://www.google.com/analytics/apps.

Hvis nettstedet du er ansvarlig for driver med salg har Google Analytics noe som heter Google Analytics e-commerce rapportering. Dette lar deg spore salgsaktivitet og ytelse. E-commerce rapporter lar deg få oversikt over nettstedets transaksjoner, inntekter og andre handels relaterte beregninger. Det at Google Analytics måler alt dette, gjør det lett å få oversikt over hva som skjer på ditt nettsted.  Dette er også et hjelpemiddel som kan hjelpe deg å  forbedre din virksomhet.

På hjemmesiden til Google Analytics finner man også et utdanning/opplæringsprogram. Med dette kan du lære deg alt fra og komme i gang med Google Analytics til å bli en guru innenfor dette feltet.

Kilder:
Wikipedia.com, hentet den 15.04.12 fra: http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Analytics




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar