onsdag 14. mars 2012

Litt om Twitter

På twitterprofilen har man mulighet til å skrive litt om seg selv, og denne biten spiller en viktig rolle i forhold til hvem som ønsker å følge deg. Ingen vil følge noen som ikke har de samme interessene. Her er noen personer jeg har søkt opp på twitter:

Hpnhansen hetet Hans-Petter N-Hansen. Han er rådgiver i GambitHK og blogger om vår mobile-, sosiale- og teknologiske hverdag. Han er også foredragsholder, inspirator og strateg.

Tomasmoen er günder, blogger og livsnyter. Han lever av å snakke, utvikle og lære mennesker om mye medier. Han skriver også bok, er rådgiver og holder foredrag.

Cecilie Staude er lærer ved BI, driver blogg og er foredragsholder.

Disse personene er veldig dyktige på sosiale medier og det opptar mye av hverdagen deres. De har flere tusen ”followers” hver, og samtlige av de følger over tusen stykker. Mange av de som de følger er personer som også blogger og twittrer om sosiale medier og teknologi, altså som har de samme interessene. Så det er absolutt relevant for meg og følge noen av de samme personene som de følger.

Det som er avgjørende i forhold til om noen følger noen på Twitter foruten venner og bekjente er interesser og hva man twittrer om. Har så vidt vært inne på at twitterprofilen er viktig med tanke på å presenterer sine interesser, og hvem man er. Annen faktor som jeg mener er viktig er, synlighet, altså det er viktig  å holde opp intensiteten med twittringen. Men selvfølgelig man må ikke twittre bare for å twittre, men en må tenke litt på hva som kan være av interesse for andre.

Twitter lister fungerer slik at man kan samle personer man følger i lister, og de kan være privat eller offentlig. Når man har lagt til personer i ulike listene så kan man enkelt få oversikt over alle tweets til de som er med i en enkelt liste.

Twitter er også tilgjengelig på iPhone, iPad og andre smarttelefoner og nettbrett. 

1 kommentar: